Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/lszija/domains/mt.lsmugimnazija.lt/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2492

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/lszija/domains/mt.lsmugimnazija.lt/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2496

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/lszija/domains/mt.lsmugimnazija.lt/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3468

Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages//lt_LT.mo) is not within the allowed path(s): (/home/lszija/:/tmp:/usr/share/pear) in /home/lszija/domains/mt.lsmugimnazija.lt/public_html/wp-includes/l10n.php on line 741
#3. "Gyvenimas už..." - LSMU
Sekundėlę...

#3. „Gyvenimas už…“

2019 12 kovo

Šį kartą LSMUG MT rubrikoje ,,Gyvenimas už“ pristatome Jums iniciatyvią, kūrybišką ir aktyvią programos ,,Kauno iššūkis“ alumnę, LSMUG IV g. C klasės mokinę Austėją Jociūtę!

Ji tikrai turi, ką Jums papasakoti! Malonaus skaitymo! 😉

 

Mano patirtys Kaunas 2022 programoje jaunimui „Kauno iššūkis“

 

Apie Kauno iššūkį sužinojau savanoriaudama Kauno bienalėje, o į šią programą patekau prieš dvejus metus. Mano kelionė šioje programoje prasidėjo nuo tos akimirkos, kai išsiunčiau savo motyvacinę anketą su 3 idėjomis Kauno miestui. Išmokau be galo daug: gavau progą iš arti pamatyti Kauno kultūros virtuvę ir prisidėti prie jos veiklų kūrimo bei įgyvendinimo, susipažinau su aktyviu Kauno jaunimu, su kuriuo mes dabar ne tik siūlome įvairias iniciatyvas Kauno miestui, bet ir linksmai kartu leidžiame laiką. Keista, bet beveik neatsimenu, ką veikiau prieš patekdama į Kauno iššūkį, bet viena tikrai žinau, kad nebeįsivaizduoju savo gyvenimo be jo!

Pirmieji žingsniai šioje programoje buvo šeštadieniais. 40 atrinktų dalyvių susirinkdavo į pusiau teorines, pusiau praktines paskaitas apie laiko planavimą, viešąjį kalbėjimą, streso valdymą, problemų sprendimą ir idėjų generavimą. Dar prieš Kauno iššūkį nelabai mėgau lankytis tokio tipo paskaitose, nes dažniausiai nieko naujo neišgirsdavau, tačiau šias paskaitas prisimenu dar ir dabar ne vien dėl to, jog jas vedė savo srities specialistai, bet ir todėl, kad jų metu išmokome idėjas pritaikyti ir verslui (pavyzdžiui, business model canvas). Taip mokėmės beveik 3 mėnesius, artimiau susipažinome su žmonėmis, kuriuos dabar jau galiu vadinti šeima. Kitas etapas buvo projektų kūrimas, problemų ir iššūkių sprendimas: dirbome su Kaunas 2022 programomis „Modernizmas ateičiai“ ar „Dizainas laimei“, kartu su Pažaislio muzikos festivaliu ieškojome būdų pritraukti daugiau jaunimo, na, o pavasarį, balandžio mėnesį, mes turėjome paruošti finalinį projektą. Iš mūsų sudarytos 4 komandos varžėsi dėl pirmosios vietos – 2022 eurų savo projektui realizuoti. Visiškai nesvarbu, kad manoji komanda nelaimėjo (vystėme hamakų parko Kaune idėją), tačiau mes įgyvendinome pilotinį projektą – iškabinome hamakus Vytauto parke bei vasarą buvome pakviesti į „Netikėtumų“ festivalio pikniką, kuriame įrengėme hamakų zoną. Tikriausiai jums įdomu, kas buvo tie nugalėtojai? Na, tai buvo  greičiausiai jau daugeliui į rankas pakliuvęs „Mass“ žurnalas apie jaunus menininkus bei identiteto paieškas! O jei dar neteko apie tokį girdėti,  tai kviečiu apie „Mass“ ir visą kūrimo procesą  paskaityti jų „Facebook“ paskyroje.

Dažnai galvoju, kas man šioje programoje labiausiai patinka – gal tai žmonės, su kuriais gavau galimybę dirbti ir susipažinti? Gal tai gausybė dalykų, kurių išmokau ir vis dar mokausi? Greičiausiai atsakymas yra šios programos tęstinumas. Kaunas 2022 suteikė man ir mano draugams  galimybę prisijungti prie Kauno miestui svarbių idėjų kūrimo ir jau įgyvendinamų programų, savanoriauti, įkurti alumnų klubą, kuriame mes laisvai galime rodyti savas iniciatyvas…  Pavyzdžiui, aš prisidėjau prie Kaunas2022 veiklų įgyvendinimo praeitą vasarą vykusioje „100 pirmų kartų“ tarptautinėje stovykloje, į kurią susirinko jaunimas iš daugiau nei 20 valstybių, taip pat šiuo metu prisidedu prie kovo 20 dieną vyksiančios Laimės dienosorganizavimo ( labai kviečiu sekti naujienas, bus daug staigmenų!). Žinoma, kaip ir minėjau, esame įkūrę savo alumnų klubą, kuriame taip pat netrūksta veiklų: įkurta „Endė“(įdomaus mokymosi platforma), jau dukart jaunimui skirtoje „Tempo“ erdvėje praūžė „MindfaQ“ vakarai, skirti jaunimui susipažinti, kartu smagiai leisti laiką, ir, svarbiausia, pasukti smegenis analizuojant keisčiausias situacijas. Greitu metu turėtų prasidėti stalo žaidimų vakarai ir dienos šviesą išvysti podcast‘asapie keliautojus.

Mes nemažai laiko skiriame komandai stiprinti, neformalioms veikloms, kurių metu bendraujame, kuriame. Alumnų klube dažniausiai prisidedu prie neformalių veiklų organizavimo – susitikimų su Kaunas 2022 komanda, susipažinimo su naująja Kauno iššūkio laida ir dar daugybės kitų, kuriems išvardinti prireiktų tikriausiai kelių puslapių. Svarbiausia, kad per tokias veiklas mes taip susibendravome, kad tikrai tapome viena didžiule šeima: kartu einame į spektaklius, koncertus, švenčiame gimtadienius ir „pasikrauname“ geros energijos, kuria spinduliuojame iki kito susitikimo.

Išties, labai norėčiau padėkoti visai Kaunas2022 komandai už pagalbą ir už tokią milžinišką, gal net visai retai pasitaikančią, galimybę realizuoti save ir netgi atrasti savo pašaukimą! Jei ne „Kauno iššūkio“ programa, tikriausiai dabar nežinočiau, ar tikrai noriu sieti savo gyvenimą su projektų kūrimu, vystymu, nes čia gavau galimybę išbandyti tai, apie ką svajojau.

Visiems, kurie prisėdote prie mano straipsnio, norėčiau palinkėti bandyti įsitraukti į kiek įmanoma daugiau veiklų, jų ieškoti, savanoriauti, nes tik taip geriausiai sužinosite, ar tikrai norite to, apie ką svajojate. Be to, jei tokiu būdu surasite savo nišą, įgysite daug naudingos patirties, susipažinsite su tos srities specialistais, kurie jums visuomet patars ir padės tobulėti. Na, o jei jau ką nors domintų panaši kultūrinė veikla, siūlau pradėti sekti „Kauno iššūkio“ puslapį „Facebook“ ar „Instagram“ paskyrose ir jau nuo rudens bandyti patekti į naują Iššūkio laidą! Jei dar nesate įsitikinę, ar tikrai to norite, galite susipažinti su alumnų klubo veiklomis ir sudalyvauti „Endė“ programoje, kurios naujienų taip pat galite ieškoti „Facebook“ tinkle ar parašyti man. Tikrai visuomet lauksiu jūsų klausimų ar naujų iniciatyvų!

 

Seredžiaus g. 4, 205 kab.

Kaunas

mokiniutaryba@lsmugimnazija.lt

+37067323464

© Greetings From ChooseWeb