Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/languages//lt_LT.mo) is not within the allowed path(s): (/home/lszija/:/tmp:/usr/share/pear) in /home/lszija/domains/mt.lsmugimnazija.lt/public_html/wp-includes/l10n.php on line 741
#2. „Gyvenimas už…“ - LSMU
Sekundėlę...

#2. „Gyvenimas už…“

2019 11 vasario

Tai jau antrasis LSMUG MT rubrikos „Gyvenimas už…“ pasakojimas, kuriame su Jumis mintimis dalijasi II g. B kl. mokinė, LSMUG MT narė bei Kauno m. greitosios medicinos pagalbos stoties savanorė Rasa Jokimčiūtė. Rasa teigia,  jog Kauno m. greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai yra geriausi savo srities specialistai, žavintys kantrybe ir ramybe, nepaisant to, jog  kiekvienas budėjimas reikalauja stiprybės, užsidegimo bei atsakomybės… Daugiau Rasos minčių straipsnyje!

Malonaus skaitymo!

Savanorystė Kauno m. greitosios medicinos pagalbos stotyje

Niekada nepamiršiu 2017-ųjų birželio 4 d. Būtent šią dieną prasidėjo mano savanorystė Kauno m. greitosios medicinos pagalbos stotyje. Pirmojo kvietimo jau neatsiminsiu, tačiau prisimenu jausmą: drebančios rankos ir kojos, žvilgsnis, lakstantis po visą automobilį, ir pačių įvairiausių scenarijų kupinos mintys. Kaip ir tą akimirką, taip ir dabar esu be galo dėkinga už šią galimybę pamatyti, patirti bei išmokti. Valandų valandas galėčiau pasakoti apie keisčiausius, įdomiausius ir linksmiausius atvejus, akimirkas, kurias patyriau būtent čia. Sunku neišsiplėsti, o papasakoti turėčiau be galo daug. Savanoriauju jau beveik 2 metus, tačiau kiekvieną savaitgalį į budėjimą važiuoju su tokiu pat užsidegimu kaip ir į pirmąjį.

Į kiekvieną budėjimą atvažiuoju ryte dar prieš 8.00 val. Kiekvienas savanoris turi asmeninę uniformą, persirengiame ir kvietimų laukiame savo kambaryje. Kiekvieną kartą dirbame su skirtinga brigada, vis kitais specialistais. Nekantriai laukiame iškvietimų. Niekada nežinome, kokios būklės žmogų rasime atvažiavę, nors kvietimas ir skambėtų labai paprastai. Į rankas pasiėmę viską, ko gali prireikti, skubame pas žmones, kurie tą akimirką skambino 033 arba 112. Stengiamės atvykti kuo greičiau, nes kiekviena minutė yra svarbi. Kartais užlipus į penktą aukštą mus pasitinka miela močiutė su šypsena veide, o kartais – siaubu ir nerimu persmelkti veidai. Kiekvieno nelaimė skirtinga. Mirtys, kritinės būklės, šoko apimti artimieji. 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą čia dirbantys žmonės atvažiuos ir padės. Niekada neliksite neapžiūrėti, busite išklausyti. Dažnai skubios pagalbos specialistai tampa ir pačiais geriausiais psichologais.

Socialinėse erdvėse dažnai matau pasipiktinimų kupinus komentarus ir vis rečiau dėkingumo. Tai labiausiai šokiruoja. Drąsiai galiu teigti, jog šios įstaigos darbuotojai yra geriausi savo srities specialistai. Aš žaviuosi jų kantrybe ir ramybe, nes, patikėkite manimi, kiekvienas budėjimas reikalauja stiprybės, užsidegimo bei atsakomybės. Noriu pasidžiaugti, jog Kauno m. greitosios medicinos pagalbos stotyje yra daugiau nei šimtas savanorių. Kiekvieną savaitgalį užimtos būna visos savanorių lovos, kartais visi net netelpame. Viena mūsų diena čia trunka maždaug 12 valandų. Nepamirškite, jog tai savanoriška veikla ir niekas mūsų neverčia čia aukoti savo savaitgalių, laisvų dienų ar laiko po pamokų. Kiekvienas čia ateina norėdamas padėti, išmokti… Savanorystė šioje įstaigoje mums padeda suvokti, kas iš tikrųjų esame. Yra ir tokių, kurie dėl pamatytų vaizdų, įvykių, situacijų supranta, jog negali čia būti, tačiau ir tai yra gerai, nes tada lengviau rinktis kitą kelią. Būtent dėl šios priežasties visus skatinu savanoriauti, nebūtinai čia. Kaunas yra pilnas galimybių, tiesiog ieškokite. Esu įsitikinusi, jog rasite kažką sau artimo. Eikite, bandykite. Nepavyks? Nepatiks? Ir kas? Eikite kitur, galbūt viena ar kita sritis nėra jūsų, bet jokiu būdu ne visos. Nepažįstu nė vieno, kuris nebūtų atradęs savo kelio. Atrasite ir jūs.

Tikiuosi, jog baigę skaityti šį tekstą, pagalvosite apie savanorystę. Nedvejokite. Šiandien aš nebūčiau tokia laiminga, jei nebūčiau nugalėjusi daugelio savo baimių. Perlipau per save ir šiandien rašau jums apie tai, kas mano gyvenimą  padarė džiaugsmingesnį ir prasmingesnį, nes suteikė galimybę ne vien rasti save, augti kaip asmenybei, bet ir asmeninį laiką skirti svarbiems darbams.

LSMU gimnazijos II g. B kl. mokinė

Rasa Jokimčiūtė

 

Seredžiaus g. 4, 205 kab.

Kaunas

mokiniutaryba@lsmugimnazija.lt

+37067323464

© Greetings From ChooseWeb